EL POBLE DE CAPMANY

tancar

 
El poble de Capmany, amb 620 habitants, s'estén en els últims contraforts meridionals de la serralada de l'Albera. Pertany a la comarca de l'Alt Empordà, el seu partit judicial és Figueres, a 15 km. Es troba a 52 km de Girona i a 10 del poble fronterer de La Jonquera.

L’església romànica de Santa Àgata (s.XII-XIII), amb elements de fortificació posteriors i amb un peculiar campanar que dóna una forta personalitat al perfil del poble, presideix l’austera i lluminosa Plaça del Fort, recinte murallat on s’ubica precisament la Galeria POPULART.

Capmany celebra la seva Festa Major per Santa Àgata, el 5 de febrer, amb sardanes, balls i concursos. Una altra de les festes que es viu amb més intensitat és la de Carnestoltes diada en la qual es cuina el “Ranxo”, un àpat comunitari que es comença a cuinar al matí i se serveix al capvespre abans del ball de disfresses. 

L'Alt Empordà és una comarca entre el mar i la muntanya, amb paisatges de forta personalitat amarats pels cultius mediterranis tradicionals: el blat, la vinya i l'olivera. El sòl i el clima conformen un ecosistema favorable per a l'obtenció dels seus singulars vins amb denominació d'origen Empordà. Els nou cellers registrats que es troben a Capmany (alguns d’ells antiquíssims) produeixen vins molt apreciats i són testimoni de la vocació enològica d’aquestes contrades.
Tornar...